El programa “LLEIDA, TANT I TAN A PROP” visita La Noguera

Espai Origens (1)“LLEIDA, TANT I TAN A PROP” VISITA EL PALLARS JUSSÀ I LA NOGUERA

L’escriptora Maria Barbal i el periodista Francesc Canosa ressegueixen dues rutes per aquestes comarques lleidatanes.

Lleida Televisió estrena aquest cap de setmana dos nous programes de la mà del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida i la Xarxa de Comunicació Local de Catalunya. El programa Lleida, tant i tan a prop, amb el que es vol promocionar les experiències que ofereix el territori lleidatà, visita aquesta setmana les comarques de la Noguera i el Pallars Jussà.

En el primer cas, ho fa en companyia del periodista i escriptor Francesc Canosa. La seva ruta per la comarca més gran de tot Catalunya començarà al Castell del Remei on s’explicarà la història que hi ha al darrere d’aquesta finca històrica i tota l’activitat que s’hi du a terme a dia d’avui. Tot seguit d’endinsarà pels carrers de Penelles on gaudirà de les façanes decorades amb murals de diferents estils artístics i, fins i tot, coneixerà l’artista responsable de la decoració de les parets de l’església parroquial. La ruta noguerenca acabarà a l’Espai Orígens de Camarasa on, entre altres activitats, les seves arqueòlogues ensenyaran a fer foc com es feia a la prehistòria i a caçar a través del tir amb arc.

Per la seva banda, l’escriptora Maria Barbal iniciarà la seva jornada a Talarn. De fet, visitarà la Central Hidroelèctrica de Talarn, un indret on els espectadors i espectadores podran saber per què es solia dir que el Pallars il·luminava Catalunya. Carretera amunt, una de les escriptores contemporànies més llegides trepitjarà el Parc de les Olors de Claverol on podrà gaudir del patrimoni natural d’aquest indret del Jussà i l’assaborirà en forma d’infusió. Finalment, clourà la jornada a Isona, al Museu de la Conca Dellà, on viatjarà en el temps fins al moment en què els dinosaures eren els principals habitants del planeta.

Lleida, tant i tan a prop és un espai de mitja hora de durada que comptarà en total amb 22 capítols. Cada un tindrà per protagonistes una comarca i un personatge destacat d’aquesta. Agents reconeguts del món de la cultura, la gastronomia, l’esport o el periodisme recorreran un seguit de punts de la seva comarca per descobrir-los amb els seus propis ulls. Així, el programa vol ser una mena de guia turística per animar als veïns d’arreu a descobrir les terres de Lleida. A partir d’aquest cap de setmana, cada dissabte i cada diumenge s’estrenarà un programa. Dos cada cap de setmana. Sota la producció executiva d’Òscar Fernández i la producció de Joan Cama, el programa ha estat editat per Josep Maria Solé i enregistrat amb l’ajuda de Jordi Pla i Adrià Guiu. L’espai compta amb la veu en off i un monòleg final de l’artista lleidatà Ferran Aixalà.

 El mateix dia el programa estarà disponible al seu portal web oficial: http://lleidatv.alacarta.cat/lleidatantitanaprop