La Roca dels Bous

roca bous

El jaciment de La Roca dels Bous és un equipament per conèixer la forma de vida neandertal. Fa 50.000 anys, aquests homínids solien fer una parada en aquesta cova, en transcurs del seu viatge entre les comarques de la Plana de Lleida i les del Pirineu. Els particulars processos geològics que es donen a la cinglera, coneguda com La Cascalda, han fet possible la preservació de nombroses empremtes d’aquestes visites dels neandertals.

El conjunt d’aquestes troballes, que conforma el jaciment arqueològic de la Roca dels Bous, es pot visitar amb la companyia de pantalles digitals tàctils. D’aquesta manera es pot comprendre com eren i com vivien els nostres avantpassats mitjançant les tècniques de recerca del camp de l’arqueologia.

La Roca dels Bous és un projecte que porta a terme el Centre d’Estudis del Patrimoni Arqueològic de la Prehistòria de la Universitat Autònoma de Barcelona (CEPAP-UAB). La investigació que s’hi realitza, any rere any, té com a objectiu compartir el coneixement que anem obtenint en aquest jaciment arqueològic.

Visita virtual al jaciment de la Roca dels Bous:

http://larocadelsbous.uab.cat/rutavirtual/rocadelsbous/