Les instal·lacions

2013-07-31 11.03.21L’edifici, dissenyat per l’arquitecte Lluís de la Fuente, està format per diferents mòduls que defineixen cadascun dels espais que conformen el centre. Aquesta distribució permet establir diferents jerarquies en cadascun dels volums. Les cobertes són un element que identifica i diferencia clarament les diferents estances.

Les instal·lacions de l’Espai Orígens ocupen una superfície de més de 320 m2 i s’integren perfectament en el paisatge que l’envolta. D’aquesta manera, s’ha volgut destacar la funció del centre, de divulgar el patrimoni natural i cultural, amb l’entorn rural i agrari propi d’aquesta zona.

)

Sala d’exposicions

Situada al volum més ampli de l’edifici, l’espai està equipat amb un mobiliari totalment versàtil amb el qual s’aconsegueix que el visitant pugui integrar-se en el discurs de cadascuna de les exposicions. Vitrines, calaixos i espais per a panells formen els principals elements expositius.

A banda del relat visual, la sala està preparada per a poder ampliar la informació de l’exposició amb diferents recursos com ara vídeos, fotografies, textos i enllaços web. Tot plegat és possible mitjançant la tecnologia de les tauletes digitals, amb les quals part del recorregut a la mostra es fa virtualment i de forma personalitzada de cara al visitant.

Botiga i llibreria

Els productes de la zona del Montsec tenen cabuda en aquest lloc de l’Espai Orígens. Estan perfectament exposats en vitrines, al costat d’altres elements útils per als turistes, com ara tríptics i fulletons informatius de la zona o llibres d’aquesta temàtica. També es poden adquirir altres obres literàries relacionades amb la història del patrimoni natural i cultural d’aquesta zona.

Sala polivalent

Amb una capacitat per unes 60 persones, aquest espai està condicionat amb la tecnologia Hi-Fi, que fa que la sala sigui apta per a la celebració d’actes de tot tipus. Conferències, debats, cursos, tallers i projeccions de vídeo són algunes de les activitats que es poden dur a terme al seu interior. A banda del programa cultural que desenvolupa anualment l’Espai Orígens aquesta sala, també està a disposició de les entitats.