Mont-roig,Cova del Tabac

DSC04847Oferim visites guiades a la Cova del Tabac per tal de donar a conèixer el patrimoni que amaga aquesta cavitat de 198 metres, reconegut per la UNESCO. El recorregut serveix per fer un viatge en el temps fins a situar-nos en el moment del naixement dels Pirineus.

La geologia de la serra del Mont-roig ens permet explicar el paisatge prehistòric de la zona mentre caminem pel bosc de roure, alzina i pi. A mesura que guanyem alçada, per la Serra Carbonera, arribem a veure el Congost de Mu.

Un cop dins de la cova, podrem apreciar les seves formes geomètriques que venen donades per les diferents estalactites i estalagmites que hi ha al seu interior. Les restes de pintures rupestres, que encara es conserven, ens ajuden a explicar i comprendre el mode de vida dels nostres avantpassats.

 Activitat amb guia per a grups amb reserva prèvia.

Tarifes

Entrada adults 12 € menors de 12 anys 9 €, menors de 5 anys gratuïta.

Accés a la Cova del Tabac- lliure

Actualment, la cavitat es troba tancada per accedir-hi per lliure s’ha de demanar l’accés a l’Espai Orígens.

Per tal d’obtenir el codi d’accés, s’ha d’omplir el formulari amb les dades demanades, disponible en el següent link http://espaiorigens.es/cova-del-tabac/. Un cop hagi fet enviar, no s’ha de tancar la finestra emergent que s’obra ja que en allà es troba el codi i les instruccions per accedir a la Cova del Tabac.

Lloc de trobada: Espai Orígens

Duració de l’activitat: 4 hores (anar i tornar)

Distància: 2,4 km

Cal anar ben calçat i portar aigua, gorra i protector solar. També és útil una llanterna dins la cova.